|
Gutek
Dołączenie: Pon Sty 11, 2010 6:14 am Postów: 1
|
 Re: Refleksje po filmie "Zmartwychwstanie"
WITAM PANSTWA ! Po zarejestrowaniu,zalogowaniu sie i wejsciu na forum doznalem pewnego smutku z braku wpisow i dyskusji na temat tak wspanialego dziela wspolczesnej i zyjacej Autorki Lusi Oginskiej , jakim jest tak jego wystawienie teatralne jak i nakrecony film oraz wspaniala gra aktorow . Po dluzszym namysle trafilo do mnie przekonanie ,ze MY POLACY jestesmy narodem ,ktory nie potrafi sie tak reklamowac jak i zdobyc sie chociaz na najmiejszy wysilek w tym kierunku aby swiat nas dokladnie poznal i nie widzial oczami ANTYPOLAKOW ! Jestem bardzo wdzieczny tak autorce Pani Lusi OGINSKIEJ jak i wszystkim tworcom tego DZIELA - sponsorowi/fundatorowi Panu A.Suderowi, odwaznemu rezyserowi B.Porebie ,niestrachliwym dzialaczom z Polski i za granicy - na miare czasow i PATRIOTYZMU POLSKIEGO w dzisiejszej zniewolonej i rozkradzionej Polsce. Chce mi sie krzyczec (po obejrzeniu fragmentow sztuki): JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA !!! Ale lzy i gwaltowne bicie serca tlumi moj glos .Wiec moze teraz po ochlonieciiu i uspokojeniu pozwolicie Panstwo czytajacy ten wpis, na mala moja refleksje, jak z tej studenckiej pioseki zaczynajac :
POLACY ! CO SIE Z WAMI STALO ???
A dokoncze : CZY AZ TAK JEST JUZ NAS MALO ??????????????????? Nas PATRIOTOW POLSKICH ,ktorych chciala i chce OBUDZIC TYM DZIELEM LUSIA OGINSKA ! GDZIE JESTESCIE SIOSTRY i BRACIA POLACY ?????????????????????? Dlaczego MILCZYCIE GDY LARUM GRAJA A WROGOWIE JUZ SA NAWET W WASZYCH DOMOSTWACH ?????????????????????????????????? CZY POLSKA TO JESZCZE POLSKA ????????????????????????? Nie chce powtarzac zawolan CHRYSTUSA - BOGA ZYWEGO ,czy innych DUCHOW NASZYCH PRZODKOW POLSKICH z tej sztuki teatralno-filmowej jak i z HISTORII POLSKIEJ ale napisze tak w zdaniu pytajacym: CZY W WAS BIJA JESZCZE SERCA POLSKIE ???????????????????????? Dlaczego daliscie sie OMAMIC ZLYM SILOM NIECZYSTYM ? DLACZEGO MATERIA PRZYSLONILA WAM DUCHA ? GDZIE JESTESCIE KAPLANI PASTERZE NASZYCH DUSZ ? Dlaczego nie korzystacie i nie udestepniacie swych ambon do gloszenia nie tylko slowa Bozego ale DUCHA PRAWDY OSOBOM SWIECKIM,jezeli sami obawiacie sie o swoje zycie i trwa w WAS BOJAZN DIABELSKA ? ! Przeciez zostaly nam juz tylko ambony do informowania sie i o dziwo INTERNET,do ktorego jeszcze mamy dostep . NIE LEKAJCIE SIE !!! Tu nie wystarczy krzyk :" IDZ PRECZ SZATANIE !" Nie wystarczy pielgrzymowanie i modlitwa - potrzeba nam PRZEMYSLANEJ DZIALALNOSCI POD KIEROWNICTWEM MADRYCH POLAKOW W KAZDEJ GMINIE i PARAFII !! Sam ZLY DUCH OD LUDZI NIE ODEJDZIE A BEDZIE CORAZ BARDZIEJ WCHODZIL W SKORE KAZDEGO CZLOWIEKA i JEGO ROZUM !!!!!!!!!! Na zle duchy dzisiaj nie wystarczy juz sama swiecona woda i kropidlo oraz egzorcyzmy ,bowiem ZLEGO DUCHA Z LUDZI TRZEBA WYRYWAC SILA ,bo tak sie do nich przyssal,otumanil,dal wszelkie rozkosze i zwidy .Ma do tego wszystkie nowoczesne srodki OGLUPIANIA i PROPAGANDY a my ,CO ROBIMY ??? Schodzimy do katakumb i nakrecamy jeden madry (w przypadku rezysera B.Poreby wiecej) film na sto lat o PRAWDZIE i to za prywatne pieniadze ! Zas za pieniadze z naszych podatkow kreci sie diabelskie filmy w katolickiej Polsce ! Czy to nie NASZA WINA,ze DIABEL NAD NAMI PANUJE i RZADZI ???
SMUTNO MI BOZE ! Gdy nawet KRZYK DUCHA PRZYSZLOSCI nie wywiera wplywu na mych braci i siostry, gdy RZECZYWISTOSC JEST OCZYWISTOSCIA ,gdy w OJCZYZNIE POLSCE zostala nam jeszcze ziemia,powietrze i woda ,te tez strute jak POLSKIE ROZUMY !!!
Moj autentyczny wiek seniora nie pozwala mi na dalszy krzyk do was a do mlodych wiem,ze to groch o sciane ale prosze WSZYSTKICH MADRYCH MYCH RODAKOW,ktorzy jeszcze maja sile tworcza :
WEZCIE NASZ POLSKI LOS W SWOJE RECE ,ZJEDNOCZCIE SIE W DZIALANIU,PODAJCIE SOBIE RECE,SKONCZCIE WSZYSTKIE WASNIE i KLOTNIE (od rodzinnych po narodowe) ,przestancie sie wywyzszac niezaleznie od pochodzenia,majetnosci i wyksztalcenia - TY PROSTY i UCZONY POLAKU - POLSKA KONA ! RATUJ MLODE POKOLENIE,KTORE WPADLO W SIDLA ZLA !!! I nie krzycz do ducha PRZYSZLOSCI PRECZ STAD ! KRZYCZ DO ZYWYCH LUDZI ,NASZYCH ZDRAJCOW i OKUPANTOW :
PRECZ Z NASZEJ UKOCHANEJ i UMECZONEJ POLSKI !!! WYDRZYJ IM WLASNE DZIECI,KTORE CI ZABIERAJA NA WIECZNA ZGUBE,WALCZ O ICH LUDZKA a nie zwierzeca przyszlosc !
To TY BUDUJESZ PRZYSZLOSC DLA SWYCH DZIECI i WNUKOW i nie taka jaka WAM ZDRAJCY ZAFUNDOWALI i NASI WROGOWIE. TO OD CIEBIE KAZDEGO INDYWIDUALNIE ZALEZY PRZYSZLY LOS POLSKI I POLAKOW. CZYN TO Z INNYMI,Z WLASNYM ROZUMEM i Z BOGIEM ,a nie z PODSZEPTAMI ANTYCHRYSTOW TEGO SWIATA ! BADZ POLAKIEM i PO POLSKU ZYJ , BUDUJ POLSKA A NIE OBCA PRZYSZLOSC ! WYBIERZ WRESZCIE POLSKI RZAD i PREZYDENTA,POSLOW i SENATOROW POLSKICH a nie przebierancow i zdrajcow ,wiernych slug szatana i zlych ludzi !!!!!!!!!!!! Nikt tego za ciebie nie dokona. BADZ z BOGIEM a nie z DIABLAMI tego swiata !
Augustyn Pyryt -emerytowany zolnierz na emigracji 11 Styczen 2010r.
|